Home > Η εταιρία

Η εταιρία

Η CNL CAPITAL είναι η πρώτη Εταιρία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των MμΕ.

CNL CAPITAL

1
Η CNL CAPITAL ιδρύθηκε στα μέσα του 2014 εξαρχής πολυμετοχική, με όραμα τη δημιουργία ενός εναλλακτικού φορέα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
2
Η CNL CAPITAL ανταποκρίνεται στις ανάγκες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι οικονομικά υγιείς και αναπτυσσόμενες, αλλά δεν υποστηρίζονται επαρκώς από τον παραδοσιακό τραπεζικό κλάδο.
3
Σκοπός της CNL CAPITAL σύμφωνα με το Ν. 2367/1995 όπως ισχύει, είναι η συμμετοχή της στο κεφάλαιο επιχειρήσεων.
4
Η CNL CAPITAL είναι εποπτευόμενη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την υπ’ αριθμό 2/81/5.4.2018 άδεια ως Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων του Ν. 4209/2013.
5
Τον Ιούλιο του 2018, η CNL CAPITAL εισήγαγε τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
6
Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της CNL CAPITAL διαχειρίζεται η CNL Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.

Νίκος Χλωρός

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Νίκος Χλωρός στα 25 χρόνια της καριέρας του έχει υπάρξει σύμβουλος επιχειρήσεων στην Cambridge Technology Group (USA), Senior Analyst στην Sumitomo Bank (UK) και Senior Fund Manager στην Alpha Trust ΑΕΔΑΚ πριν γίνει συνιδρυτής της CNL. O Νίκος έχει πρώτο πτυχίο στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το Brown University και MBA από το London Business School.

Παναγιώτης Λέκκας

Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Παναγιώτης Λέκκας διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στο corporate finance, την ανάλυση επενδύσεων και τη διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων ως Διευθυντής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων στην Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ, Διευθυντής Κεντρικού Καταστήματος στην Alpha Private Bank και συνιδρυτής της CNL. Αποφοίτησε πρώτος στη τάξη του, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος MBA (με διάκριση) από το London Business School. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του London Business School και μέλος ΔΣ του κοινωφελούς Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη.

Μήνυμα Διοίκησης

Η CNL CAPITAL, η πρώτη Εταιρία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, από την ίδρυσή της το 2014, στοχεύει να προσφέρει μια εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης, που να στηρίζει ουσιαστικά την ανάπτυξη των μικρομεσαίων ελληνικών εταιρειών. Με καινοτόμες και εξατομικευμένες λύσεις, καλύπτουμε πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Με διαφάνεια και επαγγελματισμό, μέσα από απαιτητικές αλλά ταχείες διαδικασίες, επενδύουμε σε εταιρείες, που όχι μόνο άντεξαν στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, αλλά βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά, ενισχύοντας τη θέση τους στην αγορά. Η CNL CAPITAL κατορθώνει αυτά τα χρόνια να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, όπως καταδεικνύει ο πολλαπλασιασμός των μεγεθών της κάθε χρόνο, αλλά και με προτεραιότητα στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου της, όπως πιστοποιούν οι μηδενικές της επισφάλειες.

Η μεγαλύτερη όμως, ικανοποίηση είναι να διαπιστώνουμε τη θετική πορεία των δεκάδων εταιρειών, στις οποίες έχουμε επενδύσει, αλλά και την εκ μέρους τους αναγνώριση της συμβολής μας στην επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων. Συνεχίζουμε με επιμονή κι αποφασιστικότητα την υλοποίηση του εταιρικού μας οράματος που δεν είναι άλλο από το να είμαστε στρατηγικός συνεργάτης για τις αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες και κορυφαία επενδυτική επιλογή για τους μετόχους που αναζητούν ελκυστικές και προβλέψιμες αποδόσεις. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να την τιμούμε.

Δείτε τις λύσεις χρηματοδότησης

Ιστορική Αναδρομή

2021
25 Επενδύσεις
€11,2 εκ. Εκταμιευμένες Επενδύσεις
2020
16 Επενδύσεις
€9,2 εκ. Εκταμιευμένες Επενδύσεις
2019
36 Νέες Επενδύσεις
€17,1 εκ. Εκταμιευμένες Επενδύσεις
2018
29 Επενδύσεις
€10,1 εκ. Εκταμιευμένες Επενδύσεις
2017
15 Επενδύσεις
€3,2 εκ. Εκταμιευμένες Επενδύσεις
2016
5 Επενδύσεις
€1,1 εκ. Εκταμιευμένες Επενδύσεις
2015
2 Επενδύσεις
€0,4 εκ. Εκταμιευμένες Επενδύσεις
2014
Ίδρυση

Όραμα

Να αποτελούμε τον απόλυτο Στρατηγικό Συνεργάτη, αρωγό στη μεγέθυνση και ανέλιξη των Ελληνικών Εταιρειών και της Ελληνικής Οικονομίας.

Αποστολή

Nα παρέχουμε μια διαφοροποιημένη και εναλλακτική λύση χρηματοδότησης, που να στηρίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την Ανάπτυξη των ΜμΕ.

Οι αξίες μας

Αναπτυσσόμαστε με διαφάνεια και επαγγελματισμό, υιοθετώντας αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια.

Δίνουμε αξία και λύσεις στον πελάτη μας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, εστιάζοντας στους στόχους του.

Επιδιώκουμε την καινοτομία, δημιουργώντας εξατομικευμένες λύσεις στις πιο απαιτητικές ανάγκες των πελατών μας.

Συμβάλουμε στην ανάπτυξη του πελάτη.

Χτίζουμε εμπιστοσύνη.

Είμαστε αρωγός στη μεγέθυνση των μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Η CNL CAPITAL είναι η πρώτη Εταιρία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των MμΕ.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου.