Home > Επενδυτικές Σχέσεις

Επενδυτικές Σχέσεις

Tιμή Μετοχής: € | Μεταβολή:
Τελευταία Ενημέρωση:

Εσωτερική Αξία Μετοχής 31/12/2023
11,22 €

Διοικητικό Συμβούλιο

 

Πρώτιστη υποχρέωση και καθήκον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η διαρκής επιδίωξη της ενίσχυσης της μακροχρόνιας οικονομικής αξίας της Εταιρείας και η προάσπιση του γενικού εταιρικού συμφέροντος. Tο Διοικητικό Συμβούλιο είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση, τη διοίκηση και την εκπροσώπηση της Εταιρείας, καθώς και με τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη στρατηγική και τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόζονται, προκειμένου να διασφαλίζει την ομαλότητα των δραστηριοτήτων της Εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εκτελεστικά, μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη. Η ιδιότητα των μελών του ως εκτελεστικών ή μη εκτελεστικών ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση, δεν υπολείπονται του ενός τρίτου (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του και, πάντως, δεν είναι λιγότερα από δύο (2). Αν προκύψει κλάσμα, στρογγυλοποιείται στον αμέσως εγγύτερο ακέραιο αριθμό. Η ιδιότητα των μελών ως εκτελεστικών και μη, καθορίζονται από το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ τα ανεξάρτητα ορίζονται από τη Γενική Συνέλευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας απαρτίζεται από πέντε (5) μέλη:

Παναγιώτης Λέκκας του Ιωάννη
Πρόεδρος Δ.Σ.- Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Ο Παναγιώτης Λέκκας διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στο corporate finance, την ανάλυση επενδύσεων και τη διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων ως Διευθυντής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων στην Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ, Διευθυντής Κεντρικού Καταστήματος στην Alpha Private Bank και συνιδρυτής της CNL. Αποφοίτησε πρώτος στη τάξη του, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος MBA (με διάκριση) από το London Business School. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του London Business School και μέλος ΔΣ του κοινωφελούς Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη.

Αλέξανδρος Μπένος του Βασιλείου
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. - Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Ο Αλέξανδρος Β. Μπένος, PhD, έχει διατελέσει καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο HEC School of Management, Paris. Στην επαγγελματική του καριέρα, μετά από δεκαεπτά έτη στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, όπου διετέλεσε Chief Risk Officer, σήμερα είναι CFO στη Cenergy Holdings του ομίλου Viohalco. Ο Αλέξανδρος έχει λάβει ΒΑ και ΜΑ στα οικονομικά από το Cambridge University και PhD στα χρηματοοικονομικά από το Graduate School of Business, Stanford University.

Νικόλαος Χλωρός του Γεωργίου
Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Ο Νίκος Χλωρός στα 25 χρόνια της καριέρας του έχει υπάρξει σύμβουλος επιχειρήσεων στην Cambridge Technology Group (USA), Senior Analyst στην Sumitomo Bank (UK) και Senior Fund Manager στην Alpha Trust ΑΕΔΑΚ πριν γίνει συνιδρυτής της CNL. O Νίκος έχει πρώτο πτυχίο στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το Brown University και MBA από το London Business School.

Δημήτριος Ζουζούκης του Αποστόλου
Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Ο Δημήτρης Ζουζούκης έχει 25ετή καριέρα στον τραπεζικό τομέα, κατέχοντας διάφορες διευθυντικές θέσεις σε ελληνικούς και ξένους τραπεζικούς ομίλους, έχοντας εξειδίκευση στους τομείς του Factoring, του Forfaiting και στον ευρύτερο τομέα του Trade Finance.  Έχει διατελέσει CEO της FIMBank plc (Hellenic Branch) από το 2013 (όταν κι έφερε την Τράπεζα στην Ελλάδα) μέχρι το 2022.  Επίσης, έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ της Marfin Factors & Forfaiters (2007-2013), και Head of Forfaiting & Inernational Business της Eurobank Factors (2001-2007). Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών δημιούργησε ένα Υποκατάστημα Factoring ξένης Τράπεζας στην Ελλάδα (FIMBank), καθώς και Υποκαταστήματα Factoring των Ομίλων της Eurobank και της Marfin Bank στην Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Σερβία, .

Διετέλεσε επίσης μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της International Trade & Forfaiting Association (ITFA) από το 2009 έως το 2014 και Πρόεδρος της Επιτροπής Νοτίου Ευρώπης της ITFA από το 2006 έως το 2009.   Μεταξύ 2004 και 2005 συνεργάστηκε επίσης με το IFC, στο πλαίσιο του Προγράμματος SEED (Southeast Europe Enterprise Development), για τη δημιουργία ενός κατάλληλου νομοθετικού περιβάλλοντος για το Factoring στη Σερβία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Πέρασε όλη την ακαδημαϊκή του περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αφού έλαβε Diploma in Economics από το University of London (London School of Economics), μετακόμισε στο University of Swansea, όπου απέκτησε πτυχίο BSc. In Economics.  Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο University of Leicester, αποκτώντας MSc. in Int’l Finance.

Νικολέτα Παναγιωτοπούλου του Πάνου
Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Η κα Νικολέττα Παναγιωτοπούλου έχει 40 χρόνια εμπειρίας ως επαγγελματίας στον τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, αρχικά στην BOA Greece, με σύντομο χρονικό διάστημα ως στέλεχος εταιρικών χρηματοδοτήσεων στην ίδια τράπεζα. Το 1988, εντάχθηκε στο Γραφείο Αντιπροσωπείας της Credit Agricole CIB (πρώην Banque Indosuez) ως Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος και το 2007 ορίστηκε Επικεφαλής του γραφείου Αντιπροσωπείας της Crédit Agricole CIB Ελλάδα στο τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, μια θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος πτυχίου BSc Economics από το University College London, (First Class Honours) και MBA από το London Business School, ως ιδρυτικό μέλος και πρώτη Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αποφοίτων. Είναι μέλος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της οποίας ο ρόλος είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων για τους Έλληνες αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου.