Home > Η CNL CAPITAL ανοίγει την αγορά των ΕΚΕΣ – γράφει ο Γιώργος Σακκάς στο naftemporiki.gr

Η CNL CAPITAL ανοίγει την αγορά των ΕΚΕΣ – γράφει ο Γιώργος Σακκάς στο naftemporiki.gr

«Σάρκα και οστά» παίρνει η χρηματοδοτική ιδέα των ΕΚΕΣ (Εταιρείες Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών), μετά την ίδρυση της CNL CAPITAL ΕΚΕΣ, που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στον τομέα. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

«Σάρκα και οστά» παίρνει η χρηματοδοτική ιδέα των ΕΚΕΣ (Εταιρείες Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών), μετά την ίδρυση της CNL CAPITAL ΕΚΕΣ, που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στον τομέα.

Η εταιρεία έχει συσταθεί με τη συγκέντρωση κεφαλαίων από 26 μετόχους, που κατέβαλαν συνολικά 900.000 ευρώ, ενώ «ψυχή» του εγχειρήματος είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Λέκκας και Νικόλαος Χλωρός.

Στόχος του νέου σχήματος, που συστήθηκε με βάση το νόμο για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μικρών εταιρειών οι οποίες, ενώ διακρίνονται για την καλή τους πορεία, δεν μπορούν να αναπτυχθούν, καθώς δεν έχουν τα περιθώρια εξασφάλισης των αναγκαίων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Λέκκα, οι ΕΚΕΣ είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο εργαλείο το οποίο μπορεί να επενδύει σε μια εταιρεία, είτε μέσω της απόκτησης μετοχών ή ομολόγων είτε μέσα από την παροχή εγγυήσεων για την εξασφάλιση ρευστότητας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες οι οποίες, ενώ διαθέτουν μια υγιή χρηματοοικονομική δομή, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ρευστότητα και άρα χρηματοδότηση για μια νέα δραστηριότητα ή την εξέλιξη της υπάρχουσας».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο στο www.naftemporiki.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου.