Home > Νέες επενδύσεις σχεδιάζει η CNL CAPITAL – του Ν. Χρυσικόπουλου Εφημερίδα «Κεφάλαιο»

Νέες επενδύσεις σχεδιάζει η CNL CAPITAL – του Ν. Χρυσικόπουλου Εφημερίδα «Κεφάλαιο»

Επενδύσεις σε πάνω από 12 νέα ομολογιακά δάνεια αξίας 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, για το υπόλοιπο του 2018 εξετάζει n CNL CAPITAL η πρώτη Εταιρία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) στην Ελλάδα με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Νίκος Χρυσικόπουλος, Εφημερίδα “Κεφάλαιο”

Επενδύσεις σε πάνω από 12 νέα ομολογιακά δάνεια αξίας 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, για το υπόλοιπο του 2018 εξετάζει n CNL CAPITAL η πρώτη Εταιρία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) στην Ελλάδα με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Έχοντας ήδη διανύσει μια πορεία τεσσάρων ετών στην εγχώρια αγορά η εταιρία εστιάζει στις ανάγκες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες είναι οικονομικά υγιείς και αναπτυσσόμενες, αλλά δεν υποστηρίζονται επαρκώς από τον παραδοσιακό τραπεζικό κλάδο.

Η CNL CAPITAL επενδύει σε βραχυπρόθεσμα ομολογιακά δάνεια τα οποία εκδίδονται από ελληνικές μικρομεσαίες εταιρείες.

Η εταιρία με πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου τον κ Πάνο Λέκκα και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ Νίκο Χλωρό ιδρύθηκε στα μέσα του 2014 από μια αρχική ομάδα 25 επενδυτών που διέβλεψαν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού φορέα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η CNL Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. εταιρία αδειοδοτημένη και εποπτευόμενη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της CNL CAPITAL.

Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας της η CNL CAPITAL παρουσιάζει μια ιδιαίτερα αυξητική πορεία και έχει επενδύσει σε 32 εταιρικά ομόλογα στηρίζοντας περισσότερες από 20 μικρομεσαίες εταιρείες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Με 15 από τα παραπάνω εταιρικά ομόλογα να έχουν λήξει επιτυχώς και τα υπόλοιπα 17 να είναι πλήρως ενήμερα το χαρτοφυλάκιο της CNL CAPITAL αποδεικνύει πως ακόμα κι εντός της οικονομικής κρίσης υπάρχουν πολλές αξιόπιστες και αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα.

Η αξία των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους 34 μήνες ξεπερνά τα 8,5 εκατ. ευρώ ενώ για το υπόλοιπο του 2018 όπως αναφέρθηκε εξετάζονται επενδύσεις σε πάνω από 12 νέα ομολογιακά δάνεια αξίας 6,2 εκατ. ευρώ.

Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Σημειώνεται ότι στην τελευταία τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τον Απρίλιο του 2018 αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως 4 εκατ. ευρώ με την έκδοση 400.000 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 10 ευρώ εκάστη και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων καθώς και η εισαγωγή του συνόλου των υφιστάμενων και νεοεκδιδόμενων μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χ.Α έως τις 31/07/2018 όπως ορίζει ο νόμος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση της δημόσιας εγγραφής.

Στο τέλος του 2017 τα ίδια κεφάλαια της CNL αντιστοιχούσαν σε 2,447 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά φόρων φτάνουν τα 137.000 ευρώ από 31.000 ευρώ το 2016.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου.