Home > Ομολογιακά δάνεια για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – γράφουν οι Π. Λέκκας και Ν. Χλωρός στο capital.gr

Ομολογιακά δάνεια για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – γράφουν οι Π. Λέκκας και Ν. Χλωρός στο capital.gr

Πολλές εταιρείες άντλησαν σημαντικά κεφάλαια εκδίδοντας ομολογιακά δάνεια που απευθύνονταν στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι και άλλες, μικρομεσαίες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο επενδυτικό εργαλείο… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Την αρχή την έκαναν μεσούσης της κρίσης ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, η Τιτάν, η Μότορ Όϊλ και άλλες μεγάλες εταιρείες. Πέρσι ακολούθησαν η Housemarket του Ομίλου Φουρλή, η MLS και πριν λίγες μέρες την ίδια κίνηση έκανε και ο ΟΠΑΠ. Όλες οι παραπάνω εταιρείες άντλησαν σημαντικά κεφάλαια εκδίδοντας ομολογιακά δάνεια που απευθύνονταν στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι και άλλες, όχι τόσο γνωστές, μικρομεσαίες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο επενδυτικό εργαλείο, το εταιρικό ομόλογο, για να αντλήσουν μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων, εξίσου σημαντικά για αυτές ποσά. Εταιρείες όπως η Mega Systems, η ΙΤ και η Sprint.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο στο «capital.gr»

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου.