Home > Ρευστότητα στις ΜμΕ από τη CNL – γράφει ο Γιώργος Σακκάς στο naftemporiki.gr

Ρευστότητα στις ΜμΕ από τη CNL – γράφει ο Γιώργος Σακκάς στο naftemporiki.gr

Πριν από περίπου ένα χρόνο η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ άνοιξε τον κλάδο των Εταιρειών Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών, σε συνέχεια της εφαρμογής του… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ άνοιξε τον κλάδο των Εταιρειών Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών, σε συνέχεια της εφαρμογής του νέου νόμου για τις εναλλακτικές μορφές επενδύσεων, με στόχο την παροχή ρευστότητας μικρών εταιρειών οι οποίες, ενώ διακρίνονται για την καλή τους πορεία, δεν μπορούν να αναπτυχθούν, καθώς δεν έχουν τα περιθώρια εξασφάλισης αναγκαίων κεφαλαίων.

Η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τους Παναγιώτη Λέκκα και Νικόλαο Χλωρό, συγκέντρωσε από 25 μετόχους κεφάλαια 800.000 ευρώ τα οποία έχει επενδύσει κατά το ήμισυ σε δύο μικρομεσαίες εταιρείες, ενώ σύντομα πρόκειται να εκταμιεύσει και το υπόλοιπο τμήμα των κεφαλαίων προς δυο ακόμη εταιρείες.
Παράλληλα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει στη «Ν» ο κ. Λέκκας, η CNL δεν στοχεύει στον χώρο των startups, αλλά σε εταιρείες με υπάρχουσα πορεία και οι οποίες δεν έχουν μη διαχειρίσιμες οφειλές. «Μιλάμε για εταιρείες οι οποίες είναι υγιείς, κυρίως Α.Ε., και όχι κάποιες που παλεύουν να ανταποκριθούν σε βασικά τους έξοδα.

Εταιρείες για τις οποίες έχουν κλείσει εντελώς οι πηγές τραπεζικής χρηματοδότησης, ακόμη και για απλά πράγματα που υπό λογικές συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν βοήθεια από τις τράπεζες, όπως να εκτελέσουν μια παραγγελία στο εξωτερικό.

Η ανάγκη για ρευστότητα είναι πολύ μεγάλη και μάλιστα πολλαπλάσια απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η εταιρεία η οποία και παραμένει η μόνη στον κλάδο».

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Χλωρό «υπάρχει μεγάλη ζήτηση για χρήματα και επίσης υπάρχει σημαντική διάθεση να τοποθετηθούν ιδιωτικά κεφάλαια σε εμάς, κάτι που μας δίνει τη βεβαιότητα ότι η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου θα είναι επιτυχημένη.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο στο www.naftemporiki.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου.