Home > Στρατηγικές επενδύσεις σε μικρομεσαίες – Δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής

Στρατηγικές επενδύσεις σε μικρομεσαίες – Δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής

Ορόσημο για την πορεία της CNL CAPITAL αποτελεί η εισαγωγή της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών μέσω Δημόσιας Προσφοράς μετοχών, η οποία αποτελεί την πρώτη μετά το 2014, με την εταιρεία πλέον να επικεντρώνει τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό στην περαιτέρω ανάπτυξη υγιούς χαρτοφυλακίου συνεργασιών. Διαβάστε εδώ τη Συνέντευξη του Προέδρου 28/07/2018.

Ορόσημο για την πορεία της CNL CAPITAL αποτελεί η εισαγωγή της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών μέσω Δημόσιας Προσφοράς μετοχών, η οποία αποτελεί την πρώτη μετά το 2014, με την εταιρεία πλέον να επικεντρώνει τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό στην περαιτέρω ανάπτυξη υγιούς χαρτοφυλακίου συνεργασιών.

Ειδικότερα, αρχής γενομένης με την εισαγωγή της εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστηριακό ταμπλό, ο πρόεδρος του δ.σ. Πάνος Λέκκας μιλώντας στη «Ν» επισημαίνει ότι «όπως γνωρίζετε η Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) είναι από τον νόμο υποχρεωμένη να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο εντός μέγιστης διάρκειας 4 ετών από την ίδρυση της. Το χρονικό αυτό περιθώριο έληγε για εμάς τον φετινό Ιούλιο και αυτό καθόρισε και τον χρόνο εισαγωγής μας. Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν είδαμε τη συγκεκριμένη νομική υποχρέωση ως βάρος, αλλά ως ευκαιρία για την επίτευξη μεγαλύτερης αναγνωσιμότητας και για τη διεύρυνση της πολυμετοχικής μας βάσης».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της CNL CAPITAL, στο επίκεντρο βρίσκεται η διάθεση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που μόλις ολοκληρώθηκε, επενδύοντας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας «στη συνέχεια σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που παρέχει ο ιδρυτικός νόμος της CNL CAPITAL, ώστε να αντλήσει κι αυτή δανειακά κεφάλαια μέχρι το ισόποσο των ιδίων κεφαλαίων της. Με αυτό το πλάνο στοχεύουμε να πολλαπλασιάσουμε τα μεγέθη της CNL CAPITAL και το 2019».

Σε κάθε περίπτωση, βασική προτεραιότητα της εταιρείας παραμένει η διασφάλιση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου της, ώστε οι επισφάλειες να παραμείνουν μηδενικές, όπως είναι μέχρι σήμερα.

«Το όραμα μας είναι να είμαστε στρατηγικοί συνεργάτες για τις αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες και κορυφαία επενδυτική επιλογή για τους μετόχους που αναζητούν ελκυστικές και προβλέψιμες αποδόσεις» σημειώνει ο κ. Λέκκας.

Αναφερόμενος σης δυσκολίες ρευστότητας των μμε αλλά και στις προοπτικές που δύναται αυτές να εμφανίσουν, ο ίδιος επισημαίνει: «Η κεφαλαιακή ενίσχυση που αναζητούν σήμερα οι μμε είναι σε πολλά επίπεδα, όμως εμείς κρίνουμε πως η πλέον κρίσιμη είναι στο κεφάλαιο κίνησης. Οι συνθήκες της αγοράς συχνά απαιτούν έναν μακρύτερο του συνηθισμένου εμπορικό κύκλο, που, εν απουσία τραπεζικού δανεισμού, αυτοχρηματοδοτείται. Το πρόβλημα αυτό σε αρκετές περιπτώσεις “φρενάρει” την ανάπτυξη των μμε και η συμβολή της CNL CAPITAL στην αντιμετώπιση του μπορεί να είναι καθοριστική για τη μελλοντική τους πορεία. Το ελπιδοφόρο είναι ότι έχουμε συναντήσει και συνεχίζουμε να συναντάμε συνεχώς εταιρείες, από κάθε κλάδο της οικονομίας, οι οποίες όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά και με την κατάλληλη κεφαλαιακή υποστήριξη μπορούν να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά. Ήδη έχουμε επενδύσει σε μερικές δεκάδες από αυτές τις εταιρείες κι είμαστε βέβαιοι πως υπάρχουν πολλές περισσότερες με τις οποίες προσβλέπουμε να συνεργαστούμε στο μέλλον».

Συνέντευξη Προέδρου 28/07/2018
Δημοσιεύτηκε στη Ναυτεμπορική

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου.